Storebrors 4 års fødselsdag nærmer sig – og det bliver en stor dag. Eller rettere… det bliver nogle store dage. Der skal nemlig være fejring af flere omgange. Det bliver højest sandsynligt med fejring herhjemme og med besøg fra børnehaven i ugen op til selve dagen, forkælelse af mor, far og lillebror på selve dagen og så fejring af hele familien weekenden efter selve fødselsdagen.  Alt dette er lige inden min opstart efter endt barsel, så jeg er så småt gået igang med at arrangere og forberede lidt allerede nu.

Fødselsdag for børnehaven

Vores dreng er helt hans egen – og det er han på mange måder 🙂 Drengen kan nemlig ikke lide slik eller andre søde sager. Det “vildeste” vi kan lokke ham med er popcorn, chips eller hvis det går rigtig vildt for sig en grøn slikkepind! 🙂 Heller ikke sodavand er et hit hos ham – han foretrækker helt klart mælk! Han ser meget frem til at få børnehaven hjem på besøg og vi snakker meget om hvad menuen skal stå på. Børnehaven er uden en egentlig sukkerpolitik, dog opfordrer de til at vi selvfølgelig ikke propper ungerne med slik og søde sager, når de er hjemme på besøg til fødselsdage. Indtil videre er tankerne/ønskerne til menuen:

  • pasta og kødsovs med grøntsags-hapsere til
  • chokoladekage – uden chokolade
    (Det betyder altså bare at der ingen synlige chokoladestykker er i – for så kan han nemlig godt lige spise et lille stykke). Selvfølgelig også uden glasur, bevares 🙂
  • Fars hjemmelavede pandekager
    De er et kæmpe hit! Jeg overvejer derfor lidt om vi skal lokke ham til at bage en stak pandekager og så lave en lille buffet med frugt der kan fyldes ovenpå/i pandekagen.
  • En lille pose til hvert barn med en frugtstang, lidt popcorn og evt en ballon eller andet sjovt som de kan få med hjem som et minde fra fødselsdagen.

Fødselsdag for familien

Når hele familien er samlet er vi mange – det er ikke sådan når både mor og far har “bonus” forældre + søskende! Det er ikke så tit vi er samlet alle sammen, på kryds og tværs af familier så vi forsøger så vidt muligt at samles til fødselsdagene. Når vi nu rammer start maj, kan vi jo håbe at vejret arter sig, så vi også kan benytte haven og legepladsen lige udenfor.

Menuen bliver nok meget lig hvad børnehaven får serveret – måske med en lidt omvendt rækkefølge og med tilføjelse af boller til en start. Pandekagerne kommer også til at gå igen – denne gang regner jeg med vi topper den med hjemmelavet is (Mest fordi mor og far godt kan li’ det – drengen spiser jo heller ikke is ;)) Afslutningen bliver en god gang pasta/kødsovs og tak for i dag 🙂

… Jeg tror næsten, at jeg glæder mig lige så meget som vores lille fødselsdagsdreng 🙂