Lille M er nu snart 7 måneder og vuggestuestarten nærmer sig med hastige skridt og dermed også enden af min barsel. 3 måneders tid så er vi alle 4 igang med den barske hverdag.  Tanken er både god men kan også godt være lidt skræmmende – for hvordan kommer hverdagene nu til at se ud? Selvom jeg nu går hjemme på barsel, kan hverdagene til tider godt være hektiske alligevel; med aflevering/hentning af den store i børnehaven, indkøb, forberedelse af aftensmad, almindelig oprydning og rengøring af hytten osv. osv. Så hvordan kommer det ikke til at se ud når både mor og far arbejder fuld tid?

Struktur når hverdagen ruller

Vi har allerede snakket en del om hvad vi kan gøre af forberedelse, så hverdagen kommer til at glide nemmere og i sidste ende for at give os selv mere tid og overskud til også at være noget for ungerne i det korte tidsrum vi egentlig har sammen i dagligdagen. Umiddelbart vil de blive hentet omkring kl. 16/16.30, hvilket giver os omkring 3 timer sammen hver eftermiddag/aften! (Skræmmende!) Vi forestiller os derfor at vi vil prøve at køre efter en stram madplan og tilhørende indkøbsliste, så der ikke skal bruges energi og tid på at tænke så meget over aftensmaden men at det mere bare kan køre. Min plan er derfor at jeg i de næste par dage vil søge information rundt omkring og ellers lave nogle forskellige ugeplaner med madplaner som kan genbruges. Der findes et hav af inspiration til madplaner – og endda også færdige madplaner osv. på nettet, I know! Men tit og ofte så synes jeg bare, at der er op til flere retter som ikke lige passer ind i vores familie – og så bliver det lidt for bøvlet at skifte rundt. Vores kriterier for hverdagenes aftensmad er, at det skal være nogenlunde til at gå til – ikke alt for meget tilberedningstid som kræver vores tid. Herudover skal det selvfølgelig være nogenlunde børnevenligt så drengene også kan være med og gerne i en lidt sund udgave, uden at være alt for fanatisk 🙂

 

Det kan være jeg også vil bruge bloggen som et sted hvor jeg gemmer mine madplaner + indkøbslister – nu må vi se hvor godt vi kommer igang med det.

Hvis nogen sidder inde med gode ideer eller erfaring til hvordan jeg lettest kommer igang, hører jeg meget gerne  🙂