Mens jeg går hjemme på barsel er der blevet lidt mere tid til hjemmebag og andre hjemmelige-sysler. Igår fandt jeg en pose Qunioa og var lidt i tvivl om hvad vi kunne bruge den til herhjemme. Drengene er ikke så villige til at spise mad som ser anderledes eller speciel ud.
De sorte Qunioa er lidt svær at gemme 🙂

     Sort Quinoa brugt i knækbrød

Knækbrød blev løsningen

Jeg har før bagt knækbrød – og det er super nemt og lækkert at have i skuffen som en lille snack. Jeg tænker også at jeg skal til at have lidt med på arbejde når jeg starter igen, så jeg kan stille den lille sult (eller måske nærmere dræbe den søde tand som gerne kommer frem ved 14tiden :))

Der findes utallige opskrifter på knækbrød og det kan tilrettes alt efter hvad du har hjemme.

Jeg brugte (ca) :

1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
1 dl havregryn
1 dl sort Qunioa
3,5 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk salt
2 dl vand
1 dl olie

Først blandes alle de tørre ingredienser, der tilsættes vand og olie.

Dejen skal være klistret men hænge sammen.

 

 

 

 

 

En plade knækbrød klar til at komme i ovnen

 

Fordel dejen på en stor bagplade beklædt med bagepapir. Jeg bruger en kniv, evt. skyller den i vand så det er nemmere at smørre dejen godt ud.
Det er vigtigt dejen er tynd og jævnt fordelt, så den kan blive god sprød.
Skær dejen i passende stykker – jeg bruger et pizzahjul til at skære for.

Bages i ca. 30 min i 200 grader.
(Bagetid afhænger af tykkelsen på dit knækbrød – hold øje med den gyldne farve, så er de færdige)
Når knækbrødet er kølet af, kan du skille stykkerne fra hinanden.

Husk på at du altid kan skifte kernerne ud men hvad du har hjemme – en anden kombination kunne også være

1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskerkerner

Prøv dig frem og find din favorit 🙂